Maijan vastaus Jepelle

Maija Lahtinen otti yhteyttä Jeppe Lahtiseen tämän jätettyä käräjäoikeuteen Urpo ja Maija Lahtisen säätiötä koskevan purkukanteeseen vuonna 2004. Tässä Maijan vastaus Jepen kirjeeseen:

Hyvä Jeppe Lahtinen,

Tein sovintoehdotukseni vilpittömässä mielessä ja olen pahoillani, ettei se johtanut edes neuvotteluun välillämme. Sovinto on kompromissien tekoa, ei yksipuolisten vaatimusten tai syytösten esittämistä.

En halua lähteä yksityiskohtaisesti vastaamaan väitteisiisi, koska se tuntuu hiukan naivilta; kuka vaihtoi lukot ja milloin tai miksi museon alueella on turvakamerat. Ymmärrät varmasti itsekin, ettei esim. turvakameroita ole asennettu sinun, vaan museon turvallisuuden vuoksi. Näillä asioilla tuskin on myöskään merkitystä keskusteltaessa isäsi elämäntyön säilyttämisestä.

Olen myös todella pahoillani, että ajattelet näin minusta ja asemastani isäsi elämässä.

Minä en suinkaan tullut isäsi, äitisi ja sinun ”tietoisuuteen” vasta isäsi voimien ollessa jo pitkälti ehtyneet, kuten asian ilmaiset. Minä tutustuin v. 1989 viriiliin, voimakastahtoiseen ja karismaattiseen mieheen, joka oli tosiasiassa eronnut äidistäsi yli 20 vuotta aikaisemmin ja halusi viettää lopun elämää minun kanssani.

Tutustuessani isääsi olivat ns. perheenne keskinäiset suhteet hyvin tulehtuneet johtuen omaisuuden jakoon liittyvistä ristiriidoista; äitisi ja sinä olitte Urpon vastapuolina, joten alusta lähtien myös minusta Urpon rinnalla tuli teidän vastapuolenne ilman että minulla oli siihen mitään vaikutusta. Urpon kuoleman jälkeen jäin ikään kuin perintönä yksin teidän vastapuoleksenne.

Asemaani kuvaa hyvin väitteesi, että olisin varastanut isältäsi 34 mmk. Kuten hyvin tiedät, kyseessä ovat samat varat, jotka Urpo jo 1990-luvun alussa siirsi ulkomaille. Sinä ja äitisi syytitte tuolloin Urpoa velallisen epärehellisyydestä, takavarikoitte hänen omaisuutensa mukaan lukien hänen taidekokoelmansa ja haitte hänet matkustuskieltoon. Veditte kuitenkin rikosilmoituksen pois Urpon maksettua teille 12 mmk.

Urpon kuoleman jälkeen olette tehneet minusta syntipukin mitä erilaisimmille asioille, jotka enemmän tai vähemmän ovat seurausta vanhempiesi pitkäaikaisista riitaväleistä, siis ajalta ennen kuin minä olen tullut Lahtisten elämään.

Minä en ole osaani valinnut, en silloin enkä nyt. Urpon puolisona luonnollisesti tuin hänen päätöksiään omaisuutensa suhteen ja hänen kuolemansa jälkeen olen ollut sidottu tuolloin tehtyihin oikeudellisiin ratkaisuihin.

Urpo toivoi tuolloin sinun irtaantuvan hänen ja äitisi välisistä riidoista. Tämä asetelma tosiasiassa rikkoi sinun ja isäsi välit, en minä.

Kaikesta huolimatta olet ollut ja olet edelleen tervetullut käymään Villa Urpossa. Tapaisin sinut mielelläni ja minulle sopii esim. seuraavat päivät 4.3., 5.3., 17.3., 18.3., 19.3. Jään odottamaan yhteydenottoasi.

Ystävällisin terveisin

ML

Page with Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *