Tyttären johdanto

Kirjoittamisella on ollut suuri merkitys paitsi kustantaja Urpo Lahtisen elämässä myös äitini Maija Lahtisen eri elämän vaiheissa. Ihmiset käsittelevät tunteitaan eri tavoin. Urpon kuoleman jälkeen äitini kirjoitti
Urpolle kirjeitä, joiden tunteet kiteytyivät vähitellen runoiksi. Ne olivat osa sitä surutyötä, joiden avulla hän käsitteli aviopuolisonsa kuolemaa.

Runoilla oli yhteinen historia Urpon ja Maijan suhteessa. Maijan ensimmäinen lahja Urpolle oli runo, joka kuvasi heidän rakkauttaan. Yhteisten vuosiensa aikana he kirjoittivat toisilleen runoja elämän eri tilanteissa.

Maijan viimeinen lahja Urpolle oli yhteinen runokirja ”On Aika”, joka julkaistiin ensimmäisenä vuosipäivänä Urpon kuolemasta 15.10.1995. Kirja on ollut myynnissä Museo Villa Urpossa, ja se on koskettanut jo niitä tuhansia ihmisiä, jotka ovat halunneet kirjan omakseen. Halusimme julkaista osan runoista näillä sivuilla, sillä mielestämme ne kuvaavat todellisuudessa niitä Maijaa ja Urpoa, jotka me perheenä olemme oppineet tuntemaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *