Yhteenveto

Maija Lahtinen tuomittiin hovioikeuden päätöksellä 6.6.2006 ehdottomaan, lähes kolmen vuoden vankeustuomioon Urpo Lahtisen kuolinpesän kavaltamisesta, josta hän valitti Korkeimpaan oikeuteen. Asiaa ei otettu edes käsittelyyn siitä huolimatta, että todisteet osoittivat Maija Lahtisen syyttömyyttä. Maija Lahtisen henkilökohtaisena valintana on ollut, ettei hän tule istumaan tuomiota, koska kokee ettei ole tehnyt sitä mistä hänet on tuomittu.

Syyttäjän avaintodistajana toimi entinen Urpo Lahtisen omaisuudenhoitaja, nykyinen Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pekka Paavola. Valan edessä, Pekka Paavolan lausunnot poikkesivat täysin asioita Paavolan kanssa hoitaneiden sveitsiläisten pankinjohtajien lausunnoista ja dokumenteista varojen todellisesta omistajasta:

“Mielestäni Pekka Paavolan vastaus on epäuskottava, kun hän on tuomioistuimessa, valalla kuultuna, kertonut ”ettei ollut mitään viitteitä siitä, ettei UBS:n tilille sittemmin siirretyt varat, 34 miljoonaa markkaa, olleet tarkoitettu kenenkään muun kuin Urpo Lahtisen nimissä olevalle tilille” , “…Pekka Paavola on yhdessä Maija Lahtisen kanssa ollut avaamassa kyseistä tiliä ja oletan hänen myöskin avustaneen aktiivisesti tilin avaamisessa, koska Maija Lahtisen englanninkielentaito ei käsittääkseni siihen aikaan siihen olisi riittänyt.”

Hovioikeuden lähiomaisia järkyttävä päätös on pitkän tapahtumaketjun lopputulos. Me omaiset olemme seuranneet tätä tapahtumainkulkua yli 15 vuoden ajan uskoen lopulta oikeuden voittavan. Läheisiä järkyttänyt hovioikeuden päätös ja perustelut, ja sen jälkeiset tapahtumat kuitenkin osoittivat, ettei oikeudessa ja mediassa rikolliseksi todettu henkilö, Maija Lahtinen, saa oikeudenmukaista kohtelua Suomessa. Oikeusmurha-sanan käyttö on neutraali sana kuvaamaan oikeuslaitoksen, viranomaisten, poliittisten piirien ja muiden verkostojen saumatonta yhteistyötä Maija Lahtisen tuomitsemiseksi.

Kotisivujen aukaiseminen on hätähuuto oikeudenmukaisen käsittelyn toteutumisesta. Tuomme esiin kaiken tapahtumainkulkua ja Maija Lahtisen rikosasiaa käsittelevän materiaalin näille sivuille koko kansan nähtäväksi. Niistä vetäköön jokainen johtopäätökset itse.

Meille Maija on äiti, tytär, täti, sisar ja hyvä ystävä. Henkilö, joka omalla persoonallaan ja sielukkuudellaan on auttanut meitä elämän eri käänteissä itseään säästämättä. Kaiken taistelun keskellä hän on aina jaksanut kantaa
huolta läheistensä hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Samalla hän on joutunut Urpo Lahtisen kuoleman jälkeen 1994 puolustamaan, niin Urpo Lahtisen elämäntyötä ja mainetta entistä perhettä kohtaan, mutta myös itseään erinäisiltä ja monitahoisilta hyökkäyksiltä.Urpo Lahtinen itse totesi aikanaan, että suurimmassa osassa suomalaisperheistä riidellään lakanoista, hänen perheessään miljoonista.


”Urpon pelasti kuolema, minua ei pelastanut mikään”.
– Maija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *